[vc_row enable_grid_lines=""][vc_column][vc_column_text]

Personal trainer is ook Personal Coach

Vandaag willen wij jullie wat meer vertellen wat een personal trainer ook een personal coach maakt. De term ‘personal trainer’ omschrijft eigenlijk precies wat voor een werk hij doet. Hij traint persoonlijk, één op één, of in kleine groepen met veel persoonlijke aandacht, zijn cliënten naar een doel. Deze trainingen zijn altijd fysiek en afwisselend. Maar wat doet dan een personal coach?

Van trainer naar coach en van coach naar trainer

Een trainer zal altijd vanuit zijn vakkennis op het gebied van training en bewegen zijn klant begeleiden. Hij vertelt dus zijn klant wat en hoe hij zijn trainingen uitvoert, hoe vaak, hoe zwaar en hoe opbouwend. Een coach doet eigenlijk meer en kijkt naar wat de cliënt zelf voor behoeftes heeft en zal aan de slag gaan met de eigen kracht van zijn cliënt. Oftewel, een coach ziet zijn cliënt als degene die expert is over zijn eigen leven.

Een voorbeeld

Veel van onze klanten willen fitter worden en meestal ook wel een paar kilo afslanken. Hij kan veel vertellen over voeding maar de cliënt zelf weet wat hij op een dag eet. Wij vragen dan ook altijd: “Wat denk je zelf wat je anders moet gaan eten om af te slanken.”
Dat zet je dan aan het denken en dat is een hele andere manier van benaderen (coachen dus) dan als wij bijvoorbeeld deze cliënt gaan vertellen wat hij het beste kan eten op een dag.

Vertellen wij wat hij moet doen dan heet dat trainen, stellen wij vragen en gaan wij aan de slag met de antwoorden van de cliënt dan heet dat coachen.

Stellen van de juiste vragen

Je kan dus stellen dat een coach veel vraagt,  maar ook de juiste vragen stelt aan zijn cliënt om erachter te komen wat er speelt en wat er nodig is om hem te helpen. Het verschil zit hem dus in het gesprek.
In dat gesprek beginnen de zinnen niet met “wij vinden…., maar wat en waarom doe jij die dingen die je doet.

Niet een uurtje per week maar 24/7

Het bijzondere van personal coach zijn is, dat de cliënten ook hierdoor niet een uur per week, maar 24/7 begeleid worden.
Door de cliënt tijdens het coachen zijn eigen kracht in te laten zetten, gaat hij ook aan de slag met verbeterde gewoontes ná de personal trainingen.
Immers, de cliënt is de expert over zijn eigen persoon en dus expert van zijn eigen leven.

Dat geeft dus een ’24/7 coachgevoel’.
Hoeveel service kan je van een coach ontvangen?

Wil jij ook ervaren wat wij kunnen betekenen in personal coaching en ervaren hoe fijn het is om 24/7 gecoacht te worden?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row enable_grid_lines=""][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row enable_grid_lines=""][vc_column][qodef_button type="outline" size="large" text="Gratis Intake" target="_self" icon_pack="font_awesome" fa_icon="fa-arrow-right" font_weight="" text_transform="" link="http://firstclassfitness.club/contact/"][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>