Thuis op de bank is het gemakkelijk oordelen hoe Oranje kampioen moet worden dit WK. Iedereen weet precies wie er opgesteld moet worden en hoe het spel het beste gespeeld wordt. Lekker gemakkelijk om vanuit je luie stoel dit voetbalspel te beoordelen. Maar hoe word je nou eigenlijk een goede voetballer? Wat is hét dat deze voetbaljongens zo goed maakt dat ze opgesteld worden in het Nationale Team en dat ze de kans maken op wereld kampioen te worden?

Zo word je een goede voetballer

Sommige denken dat het in de genen zit, anderen denken dat het vooral een kwestie is van veel trainen. De deskundigen zijn het er over eens. Om een goede voetballer te worden moet je vooral heel veel oefenen en keihard werken. Steeds maar weer oefenen zorgt ervoor dat je bepaalde technieken steeds beter beheerst. Een betere voetballer word je dus door veel te oefenen. Natuurlijk geldt ook hiervoor dat jong geleerd, oud gedaan is. Dus hoe jonger je begint, des te groter de kans is dat je een betere voetballer wordt.

18 miljoen bondscoaches, op de bank

We zeiden het al eerder, de beste bondscoaches zitten thuis op de bank. Dat is natuurlijk niet zo. Een goede bondscoach bewijst zichzelf door een uitermate goed team neer te zetten die met plezier en inzet de beste van het toernooi wil worden. Het beste uit jezelf willen halen en gaan voor de winst. Dat vraagt focus. Focus en dus ook volhouden lukt als je plezier en de juiste motivatie hebt. De rol van de bondscoach is om er voor te zorgen dat alle voetballers met plezier en motivatie het beste uit zichzelf halen om een goede prestatie neer te zetten. In het geval van het WK dus Wereldkampioen worden.

Wat maakt jou de beste versie van jezelf

We hoeven natuurlijk niet allemaal de beste voetballer te worden. Beter worden doe je ook niet door op de bank een ander van commentaar te voorzien. Beter worden doe je door zelf in beweging te komen. Het begint met het zetten van de eerste stap. Een coach kan er dan samen met jou voor zorgen dat na die eerste stap geïnvesteerd gaat worden in plezier, motivatie en volhouden. Het is belangrijk om je focus zo te houden dat de uitdaging past bij wat jij wilt bereiken. Dat kan een beter conditie zijn, maar ook meer energie, een strakker lijf of enkele kilo’s afslanken. De coaches zorgen ervoor dat je minder in je hoofd en meer in je lichaam gaat zitten. Net als de goede voetballers word je zo een betere versie van jezelf.

De veelzijdigheid van het aanbod bij First Class Fitness Delft

Het team van First Class Fitness Delft heeft een veelzijdigheid in achtergrond van opleidingen en ervaringen. Zo zal Personal trainer Bart van Reenen je in laten zien hoe belangrijk voeding is bij het behalen van doelen en neemt Leefstijlcoach Silvana Joghi alle aspecten van leefstijl mee bij coaching naar een strakker en fitter lijf. Kijk eens rond op de website van First Class Fitness en maak een afspraak voor een GRATIS intake met een van de Personal Trainers. Dat is dé start om de beste versie van jezelf te worden. Kan één van onze Personal Trainers jou coachen tot een betere versie van jezelf?
Comments are closed.