“Ik wil geen mannenlichaam…”

Ik wil geen mannenlichaam is de meest gegeven reden waarom vrouwen krachttraining ontwijken. Het is een groot misverstand dat vrouwen teveel spieropbouw ontwikkelen als ze krachttraining toevoegen aan hun training. De anatomie van vrouwen is niet gemaakt om (te)veel spierontwikkeling te krijgen door krachttraining. Er is dus geen enkele reden om krachttraining uit de weg te gaan. Sterker nog, krachttraining kent alleen maar voordelen voor vrouwen van iedere leeftijd. 

“Van cardio val ik toch sneller af…?”

Een tweede hardnekkig misverstand is dat vrouwen denken door cardiotraining sneller in de vetverbranding te komen. Zowel cardiotraining als krachttraining zorgt van calorieverbranding, echter kan je in een kortere tijd met krachttraining meer calorieen verliezen door je grotere spieren te trainen. Dit kan bijvoorbeeld door ‘compound exercises’ toe te voegen aan je trainingen. Deze manier van trainen zorgt voor een verhoogde hartslag en training van de grote spiergroepen. De personal trainers van First Class Fitness maken op de juiste manier krachttrainingsschema’s aan voor vrouwen om maximaal vet te verbranden.  

“De anatomie van vrouwen zorgt ervoor dat je niet snel een mannelijk lijf krijgt door krachttraining. “

Alle voordelen van krachttraining voor vrouwen op een rij
  1. Versterking van spieren en botten: Krachttraining helpt om de spieren en botten te versterken, waardoor het risico op osteoporose en andere botgerelateerde problemen wordt verminderd. Sterkere spieren en botten kunnen ook helpen om blessures te voorkomen.
  2. Verbeterde lichaamssamenstelling: Krachttraining kan helpen om de lichaamssamenstelling te verbeteren door het lichaamsvet te verminderen en de spiermassa te vergroten. Dit kan leiden tot een slanker, strakker en sterker lichaam.
  3. Verhoogd metabolisme: Krachttraining kan het metabolisme verhogen, wat kan helpen om meer calorieën te verbranden, zelfs in rust. Dit kan op zijn beurt bijdragen aan gewichtsverlies en het behoud van een gezond gewicht.
  4. Verbeterde gezondheid: Krachttraining kan bijdragen aan een betere algehele gezondheid en welzijn door het verminderen van stress, verbetering van de kwaliteit van de slaap, en vermindering van het risico op chronische ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten en obesitas.
  5. Verhoogd zelfvertrouwen: Krachttraining kan vrouwen helpen om zich sterker en zelfverzekerder te voelen, zowel fysiek als mentaal. Dit kan op zijn beurt bijdragen aan een betere stemming en meer energie in het dagelijks leven.
Kortom, krachttraining kan een zeer waardevolle toevoeging zijn aan de fitnessroutine van vrouwen, en kan helpen om hun gezondheid, welzijn en kwaliteit van leven te verbeteren.

Krachttraining op alle leeftijden

De nationale norm gezondbewegen adviseert wekelijks 150 minuten matig intensief bewegen en 2 keer per week bot- en spierversterkende oefeningen. Dit geldt voor alle volwassenen, zowel mannen en vrouwen. Ouderen wordt geadviseert om de bot- en spierversterkende oefeningen te combineren met balansoefeningen. Voor de basis geldt bewegen is goed, meer bewegen is beter. Betreft krachttrainingsoefeningen adviseren wij om vooral de grote spiergroepen  te trainen. Daarmee wordt bedoelt, benen, buik, rug, bil en borstspieren.

Word nu lid van First Class Fitness

First Class Fitness is een Personal Training Studio in Delft. Het team van First Class Fitness bestaat uit personal trainers die allen een specialisatie hebben, waaronder het begeleiden van dames in krachttraining. Word je liever door een vrouwelijk personal trainer begeleid, maak dan je wensen duidelijk. Je kunt bij hen terecht voor Personal Training, Small Group Traning, Voedings- en leefstijladvies. Vraag geheel vrijblijvend en gratis een intakegesprek aan. De personal trainer neem dan contact met je op en maakt een vrijblijvende afspraak.
Comments are closed.