[vc_row enable_grid_lines=""][vc_column][vc_column_text]Het keto (ketogeen) dieet is een populair dieet om af te slanken. Je eet heel weinig koolhydraten zodat je sneller in je vetverbranding komt. In deze blog leggen we uit hoe dat werkt, de voor- en nadelen van een keto dieet en of  je het wel of niet volhoudt.

Verschil koolhydraatarm- en keto dieet

Bij een koolhydraatarm dieet, eet je tussen de 50 tot maximaal 150 gram koolhydraten, op een dag. Bij een keto dieet is dit een stuk lager en eet je 20 tot maximaal 50 gram koolhydraten per dag.
Een volwassen vrouw eet gemiddeld 225 gram koolhydraten per dag. De Gezondheidsraad adviseert om tussen de 40 en 70% van je dagelijkse energie uit koolhydraten te nemen. Dat betekent, voor een volwassen vrouw, dat dit gemiddeld tussen de 200 en de 350 gram per dag is.

Doel van een keto dieet

Het doel van een keto dieet is om snel in je vetverbranding te komen zodat je kilo’s gaat verliezen. Dit heet het zogenaamde ketose. Daar komt ook de naam vandaan immers. Na 48 uur minder dan 50 koolhydraten per dag te eten, raken de glycogeen voorraden in spieren en lever uitgeput zodat het lichaam opgeslagen vet zal gaan verbranden om energie te krijgen. Door het toevoegen van meer vet en eiwitten in het dieet, zal het lichaam daar zijn energie uit gaan halen als het lichaamsvet verminderd is.

Voor en nadelen van een keto dieet

Na 4 dagen in ketose ga je je fitter voelen. Bij het verbranden van lichaamsvet komt er veel energie vrij dat voelt als fit zijn. Echter is deze restrictie van koolhydraten een hele strenge manier van afslanken. Je moet alles afwegen en er bestaat gevaar dat je tekorten gaat krijgen aan vitaminen en mineralen. Ook eet je veel vet en eiwit dat op den duur ongezonde effecten kan geven. Bovendien is het ook een kostbaar dieet dat niet voor iedereen is geschikt. Diabetes patiënten kunnen dan beter ook niet beginnen aan het keto dieet.

Ieder dieet werkt, als je dat je leven vol kan houden

We hebben er al eerder een blog over geschreven. Om af te slanken is het het beste om veranderingen in je voeding- en beweegpatronen in te bouwen, die je je leven volhoudt. Dat betekent dat het bij je moet passen. Te grote veranderingen zijn meestal niet vol te houden

Het BMFITT team kan je helpen net een gezond persoonlijk afslankadvies. Wil je meer informatie? Stap eens binnen voor een gratis intake.[/vc_column_text][vc_empty_space][qodef_button type="outline" size="large" text="Gratis intake" target="_self" icon_pack="font_awesome" fa_icon="fa-arrow-right" font_weight="" text_transform="" link="http://firstclassfitness.club/contact/"][/vc_column][/vc_row]

Comments are closed.