Denk jij ook dat jij van water dik wordt en je vriendin alles kan eten en geen gram aankomt? Het ligt wel wat gecompliceerder. Wat is toch dat geheim dat slanke mensen gebruiken om slank te blijven? Is dat eeuwig op dieet of heel weinig eten en heel veel sporten? Je wordt natuurlijk niet gelukkig om altijd naar een ander te kijken en te willen zijn als een ander. Maar het geheim ontdekken waarom sommige mensen zo gemakkelijk slank blijven is natuurlijk wel fijn.

Hoe het echt zit

Er is geen specifiek geheim dat slanke mensen hebben om slank te blijven. Er zijn echter enkele factoren die van invloed kunnen zijn op een persoonlijk gewicht en gewichtstoename. Een van de belangrijkste factoren is de hoeveelheid energie (voedsel) die een persoon consumeert in vergelijking met hoeveel energie die met verbruikt. Als een persoon meer energie verbruikt dan ze consumeren, kan dit leiden tot gewichtsverlies. Aan de andere kant, als een persoon meer energie consumeert dan dat deze verbruikt, kan dit leiden tot gewichtstoename. Er zijn ook andere factoren die van invloed kunnen zijn op een persoonlijk gewicht, zoals genetische factoren, leeftijd, hormonen en stress. Sommige mensen hebben misschien een genetische aanleg om slank te blijven, terwijl anderen misschien meer moeite moeten doen om hun gewicht op peil te houden.

Iedereen is uniek

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat iedereen uniek is en dat wat voor een persoon werkt om gewicht te verliezen of op peil te houden, niet noodzakelijk voor een ander persoon zal werken. Het is daarom belangrijk om een gezonde levensstijl te behouden die past bij jouw individuele behoeften en doelen. Dit kan helpen om gewicht op peil te houden en jouw algehele gezondheid te behouden.

Doe wat het beste werkt

Veel mensen gaan er aan voorbij dat het behalen van afslankdoelen 70 tot 80% een kwestie van de juiste voedingscoaching is. Als we al eerder hebben verteld in onze vorige blog, is meer bewegen en sporten natuurlijk belangrijk, echter om af te slanken heeft dit een andere prioriteit. Belangrijk is dat je doet wat voor jou het beste werkt. Ben je al een tijd bezig met bepaalde manieren van gezonde leefstijl en je haalt hierbij niet je afslankdoel? Kijk dan of je het op een andere manier kunt aanpakken. Wat hier belangrijk in is, doe wat werkt maar vooral ook dat wat je de rest van je leven kunt volhouden.

Wat je zelf kan doen om slanker te worden en te blijven

Er zijn een aantal manieren waarop je je gewicht op peil kunt houden of kunt proberen om slanker te worden:

  1. Eet een gezonde en gebalanceerde voeding: Probeer voeding te kiezen die rijk is aan voedingsstoffen en laag is in verwerkte suikers en verzadigd vet. Eet voldoende fruit, groenten, volkoren granen, mager eiwit en gezonde vetten. Probeer ook om regelmatig te eten in plaats van te veel te eten tijdens een paar maaltijden per dag.
  2. Blijf actief: Probeer elke dag minstens 30 minuten matig intensieve fysieke activiteit te doen, zoals wandelen, joggen of fietsen. Het is ook een goed idee om krachttraining te doen om je spiermassa op peil te houden, omdat spierweefsel meer calorieën verbrandt dan vetweefsel.
  3. Beperk verwerkte en ongezonde voedingsmiddelen: Probeer verwerkte voedingsmiddelen zoals snacks, snoep, frisdrank en junkfood te beperken. Deze voedingsmiddelen zijn vaak rijk aan suikers, verzadigd vet en calorieën, wat kan leiden tot gewichtstoename.
  4. Probeer stress te verminderen: Stress kan leiden tot ongezonde eetgewoonten en gewichtstoename. Probeer stress te verminderen door voldoende te slapen, te ontspannen en regelmatig te bewegen.
  5. Zoek professioneel advies: Als je moeite hebt om gewicht te verliezen of op peil te houden, kan het een goed idee zijn om professioneel advies te zoeken van een voedingsspecialist en/of personal trainer. Zij kunnen je helpen om een gezonde levensstijl te ontwikkelen die bij je individuele behoeften en doelen past.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat iedereen anders is. Wat voor een ander werkt hoeft niet voor jou te werken. Wij raden daarom aan om een gezonde levensstijl te behouden die past bij je persoonijke behoeften en doelen.

Bij First Class Fitness weten de coaches het geheim van slanke mensen

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op voor gratis intake.

Comments are closed.