[vc_row enable_grid_lines=""][vc_column][vc_column_text]Vaak hoef je het allemaal niet moeilijker te maken dan het is. Luisteren naar je moeder en je oma geven al voldoende inzichten om een gezonde leefstijl aan te gaan. Toch is het allemaal niet zo simpel. We zoeken niet altijd de gemakkelijkste weg en vaak ook niet de goedkoopste. Daarom een blog met de tips die je vast nog wel kent van je oma, je oudste zus, een tante en zeker nog wel van je moeder. Sommige natuurlijk wel met een knipoog.

'Ga buiten spelen!'

De verleiding van binnen zitten en hangen voor de tv is groot. Ook als je de hele dag al binnen gewerkt hebt. Er is immers een keur aan tv-programma's die je kunt kijken op tijdstippen die jou uitkomen. Bingewatchen is het gebruikelijk woord om meerdere uren achter elkaar series te kijken. Zo is de verleiding om te blijven zitten erg groot. Dus buiten spelen betekent ook voor nu een top advies om naar buiten te gaan in plaats van voor de tv zitten. Wandelen maar ook spelen in de vorm van een potje voetballen, tennissen en tikkertje, is ook voor volwassenen nog steeds erg leuk om te doen.

'Ruim je kamer op!'

Een opgeruimde omgeving geeft een opgeruimd hoofd. Een opgeruimd hoofd zorgt ervoor dat je gezond gedrag beter volhoudt. Dat is dus een optelsom van gunstige invloeden. Het begint al bij een georganiseerde werkomgeving. Zorg dat je bureau leeg blijft. Gooi weg wat je niet nodig hebt en ruim op wat afgewerkt is. Door takenlijstjes te maken en deze taken in te plannen, krijg je meer structuur en kom je ook toe aan taken. Dat kan je ook met je huishouden doen. Vaste tijden voor vaste taken en leg je spullen op vaste plekken. Zo ben je minder vaak iets kwijt en ziet het er georganiseerder uit.

'Was je handen!'

Weet je dat Nederlanders altijd het minste hun handen wasten? Wasten, want dat is verleden tijd sinds de pandemie. Ook de Nederlanders wassen nu vaker hun handen en dat is ook beter voor je gezondheid. Er zijn minder bacteriële infecties. Was voor gezondheidswinst dus vaak je handen en niet alleen na een toiletbezoek.

'Ga op tijd naar bed!'

Een goede nachtrust is goed voor je gezondheid. Hoeveel uur per nacht iemand nodig heeft kan verschillen tussen de 6 en 9 uur. Je kunt zelf werken aan een goede nachtrust door zuinig met alcohol om te gaan en een ritueel te gebruiken voor het slapen gaan. Probeer iedere avond op dezelfde tijd naar bed te gaan met dezelfde gebruiken als tanden poetsen, douchen etc. Zorg dat je kamer donker is en gebruik geen telefoon, laptop of tv op je slaapkamer.

'Eet je bord leeg!'

Het advies van eet je bord leeg is wel eentje die je niet al te letterlijk moet nemen. Eten tegen je zin is niet bevorderlijk voor je relatie met voeding. Deze spreuk van je moeder is natuurlijk om niet met honger van tafel te gaan zodat je niet gaat snoepen. Dat is ook de reden die wij eraan hangen. Door goed en gevarieerd drie keer per dag op gezette tijden te eten blijf je de honger voor. Dat voorkomt dat je gaat snaaien en verkeerde keuzes maakt.

'Pas op dat je niet valt'!

Voorkomen is beter dan genezen. Je moeder waarschuwde je vaak voor van alles en nog wat. Pas op, kijk uit....Om te voorkomen dat je blessures krijgt bij bijvoorbeeld het sporten is het een zaak van goede voorbereiding en rustig opbouwen. Sporten en bewegen doen we met onze botten, spieren, pezen en gewrichten. We noemen dat ook wel ‘het bewegingsapparaat’. Wanneer je regelmatig sport wordt je bewegingsapparaat sterker. Botten en pezen worden steviger, spieren worden dikker en je gewrichten soepeler. Soms kan het misgaan. Een spier rekt te ver uit, een gewricht kantelt de verkeerde kant op, een pees scheurt of je breekt zelfs een bot. We spreken dan van sportblessures. Sportblessures kan je voorkomen door te werken met een trainingsschema. Het geleidelijk opbouwen, een goede warming-up en naar afloop een cooling-down zorgen voor voorkoming van sportblessures.

'Wijze lessen'... ook bij First Class Fitness Delft

Je oma en je moeder hadden/hebben natuurlijk helemaal gelijk met hun 'wijze levenslessen'. De coaches van First Class Fitness nemen deze lessen over en helpen jou onder andere op veilig en blessurevrij te trainen. Jij blij, wij blij maar ook (mochten ze er nog zijn)  je moeder en je oma blij. Maar een afspraak voor een GRATIS intake en start vandaag nog.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row enable_grid_lines=""][vc_column][vc_custom_heading text="Ja! Stuur mij alle startinformatie." font_container="tag:h3|text_align:left" use_theme_fonts="yes"][/vc_column][/vc_row][vc_row enable_grid_lines=""][vc_column][gravityform id="23" title="false" description="false" ajax="false"][/vc_column][/vc_row]

Comments are closed.