Vakantie! Eindelijk is het zover.

Je kijkt er vaak lang naar uit. Maar bewegen op vakantie, hoe doe je dat eigenlijk? Hier enkele tips

Wandelen in de natuur of rondom cultuur

De meest voor de hand liggende vorm, wat je altijd en overal kunt, is wandelen.
Je hebt tenslotte je benen altijd bij je. Bijna eerdere vakantie-omgeving heeft mooie culturele stadscentra en ‘natuur’ is er natuurlijk ook. Infomeer bij het dichts bijzijnde toeristisch informatiepunt voor de mooiste wandelingen.  Ook bij minder goed weer is wandelen leuk. Bereid je er goed op voor en neem een rugzak mee met regenkleding, droge sokken en je goed opgeladen mobiele telefoon.

Krachttraining met je eigen lichaamsgewicht

We hebben het vast al eens samen op de sportschool gedaan. Opdrukken, ‘de plank’, squat, lunge. Maar wat denk je van de oefeningen: ‘dead bug’, ‘superman’,  ‘bird dog, ”hip raise. Allemaal oefeningen die je gemakkelijk op een handdoek kunt doen en waarmee je je hele lichaam traint.

Fietsen, ook door heuvelachtige landschappen

Niet alle landen zijn ‘fietsvriendelijk’, maar ga je naar een vlak land op vakantie dan kan je meestal ook fietsen huren. Zo zie je ook iets van je omgeving!

Sportclubs in de plaatselijke dorpen/steden

Bezoek een specifieke sportclub. Ben je weleens naar een tennisbaan gegaan in Kroatië, een zeilschool in Engeland of een SUPclub in Italië? Iedere plaats heeft zijn eigen sportclubs die vaak gelegenheid bieden voor toeristen om een dagkaart te kopen.

Spelen met of zonder kinderen

Ben je met kinderen op vakantie? Ga verstoppertje, tikkertje, voetbal etc. spelen. Iedereen is in beweging en door de spelvorm  is dit erg leuk om te doen. Natuurlijk ook leuk voor volwassenen.

Fitnesscentrum

Natuurlijk zijn er over de hele wereld Fitnesscentra. Soms zijn ze zeer opvallend in een stadscentrum, anderen zitten verstopt op industrieterreinen.
Basic-Fit bijvoorbeeld zit in België, Frankrijk, Luxemburg en Spanje.

Herinneringen

Maak vooral ook foto’s van al je beweeg- en sportactiviteiten. Dan heb je er namelijk dubbel plezier van door straks ná je vakantie er naar te kijken als herinnering.

Wij wensen jullie allemaal een heel fijne sportieve vakantie toe.

[dt_sc_button type="type1" iconstyle="no-icon" link="http://firstclassfitness.club/contact/" size="xlarge" variation="black" target="_blank"]GRATIS INTAKE[/dt_sc_button]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>