[vc_row enable_grid_lines=""][vc_column][vc_column_text]

Nederlanders zijn lange lummels

Nederlanders behoren tot de langste mensen van de wereld. Gemiddeld wordt een Nederlandse man 183.8 cm en een Nederlandse vrouw 170.7 cm. Als je dat vergelijkt met buurland Duitsland: man 181.3 cm en vrouw 168 cm, is er een lengteverschil. Al helemaal als je kijkt naar een land als Japan man 172.1 cm en vrouw 159.8 cm, springen de Nederlanders er echt uit.
We zijn een land met lange lummels.

Deze cijfers zijn allen van gemiddelde volwassen personen tussen de 21 en 25 jaar. Als je ouder wordt krimp je. Dat weten we.
Maar vroegtijdige krimp, dat zou je moeten willen voorkomen.

Kleiner worden is een natuurlijk proces

Dat Nederlanders zoveel langer zijn dan andere inwoners van de wereld komt vooral door een toegenomen welvaart en het voedingspatroon.

Melk en melkproducten bevatten calcium en dat geeft bij voldoende inname een boost in botgroei. Het bot zoals wervels verliest door het ouder worden massa en structuur. Hierdoor word je kleiner naarmate je ouder wordt. Dat kan oplopen tot wel 10 centimeter en soms wel veel meer als je ook nog osteoporose hebt. Osteoporose is verandering van je botstructuur door kalkverlies waardoor je botten kleiner en poreuzer worden.

Hoe rem je het kleiner worden af?

Afremmen van kleiner worden is beter voor de conditie van je botten. Dat doe je door kalkhoudende voedingsmiddelen te eten als kaas en yoghurt en door voldoende te drinken. Ook belangrijk is om te blijven bewegen en sporten. Belangrijk onderdeel is onderhoud van je ruggenwervel omdat rugwervels ook van bot zijn en voor complicaties kunnen zorgen als het botweefsel afneemt. Denk hierbij aan rug- en schouderklachten die je bewegingsvrijheid enorm kunnen beperken.

Oefeningen voor een sterke rug

Oefeningen voor een sterke rug noemen we ook wel coretraining. Core staat voor romp. Rondom je romp, het gedeelte van je lichaam waar je hoofd, armen en benen aangesloten zijn, liggen alle grote en belangrijke spieren. Train je die regelmatig op de juiste manier dan versterk je je romp en verstevig je je wervels. De voordelen zijn echt enorm. Je voorkomt rug-, schouder- en nekklachten en natuurlijk rem je ook het kleiner worden af. Door coretraining werk je aan een gezond lijf dat ook strak toont.

Je core trainen met deadlift en chestpress

Twee coretrainingsoefeningen die wij vaak met onze cliënten doen zijn de deadlift (zie foto) en de chestpress. Met de juiste uitvoering bouw je snel een sterke core op. Vooral; de deadlift vraagt wel om de nodige aanwijzingen om hem op de juiste manier uit te voeren. Wij waarschuwen ook altijd om deze niet zonder de juiste instructie zelfstandig te gaan doen,
Wil jij ook een sterke rug en voorkomen dat je vroegtijdig krimpt? De Personal Trainers van First Class Fitness Delft staan voor jou klaar. Er zijn volop mogelijkheden om buiten te trainen voor ons nieuwe pand aan de Schieweg in Delft.

Maar weten? maak vandaag een afspraak voor een gratis Intake.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row enable_grid_lines=""][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row enable_grid_lines=""][vc_column][vc_custom_heading text="JA! ik wil meer informatie over Personal Training" font_container="tag:h4|font_size:20px|text_align:left" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][contact-form-7 id="15524"][/vc_column][/vc_row]

Comments are closed.