[vc_row enable_grid_lines=""][vc_column][vc_column_text]Met het voorbij gaan van de jaren wordt je lichaam ouder en kunnen er o.a. meer blessures optreden.

Door functionele (kracht-)training voorkom je dit.

Use it or lose it...

We zitten teveel en bewegen daardoor te weinig. Het niet gebruiken van het lichaam zal op den duur vermindering van spieren en zwakkere botten geven. Dat is iets dat in de loop van de jaren optreedt. We merken pas op latere leeftijd de gevolgen hiervan. De kans op botbreuken en een te hoog vetpercentage kan vervelende gevolgen hebben. Door functioneel je spieren en botten te blijven gebruiken zal dit voorkomen worden.

Meer kwaliteit van leven

Onderzoek wijst uit dat de kwaliteit van leven drastisch achteruit gaat als je klachten krijgt aan je beweegapparaat. Denk hierbij aan chronische rugpijn, knieslijtage, RSI. Je niet volledig vrij kunnen bewegen en pijn ervaren is een enorme belemmering in je geluksgevoel. Als deze slijtage eenmaal is start, is de weg terug moeizaam. Voorkomen is daarom beter dan genezen. Daar hoef je echt niet alle dagen intensief voor te sporten. Onderhoud kan op een functionele manier.

Functioneel (kracht-)trainen voor duurzaam resultaat

Onze Personal Trainers zijn gespecialiseerd in het geven van functionele training. Wat is functioneel trainen? Je lichaam gebruik je iedere dag om zaken voor elkaar te krijgen. Je loopt, tilt, duwt, staat en gaat. Functioneel trainen wil zeggen dat je traint in de beweegrichtingen die je dagelijks gebruikt. Hierdoor worden de trainingsresultaten en effecten ook in het dagelijkse leven onderhouden. Dit geeft een zichtbaar resultaat in voorkomen van blessures en slijtage.
Een functionele krachttrainingsoefening is bijvoorbeeld de squat. Het opstaan uit een stoel en uit bed zijn de dagelijkse bewegingen die op een squat zijn gebaseerd. Door deze oefening tijdens de training te verzwaren worden je been- en core-spieren (rug, buik en bil) versterkt. De kans om door je rug te gaan of slijtage te ondervinden van je gewrichten worden een stuk minder. Tijdens het dagelijks bewegen ondervind je veel voordeel door de souplesse van je lichaam.

Wees er op tijd bij

Of je nu 50, 60 of 70 jaar bent. Het is nooit te laat om te starten met functionele training. Velen gingen jou voor en de resultaten liegen er niet om.

Wil je ook blessures en slijtage voorkomen door functionele training? Wij adviseren je graag!

 

[/vc_column_text][vc_empty_space][qodef_button type="outline" size="large" text="Gratis intake" target="_self" icon_pack="font_awesome" fa_icon="fa-arrow-right" font_weight="" text_transform="" link="http://firstclassfitness.club/contact/"][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>