[vc_row enable_grid_lines=""][vc_column][vc_column_text]Ben jij ook zo iemand die altijd JA zegt op goede voornemens als meer bewegen, je sporten oppakken, gezonder eten, op tijd naar bed, minder alcohol drinken...? Maar als het erop neerkomt NEE doet? Uitstelgedrag heeft vaak te maken met te weinig assertiviteit.

 

Als je weet wat je wilt

We laten ons nog te vaak beïnvloeden door de druk van het alledaagse leven. Ben ik wel goed genoeg en presteer ik wel voldoende. Vindt iedereen mij aardig en val ik niet uit de boot? Hierdoor ben je geneigd om sociaal wenselijk gedrag te vertonen. In deze blog gaan we tips geven om beter voor jezelf op te komen zodat je weet wat echt goed is voor jou. Door deze tips zijn jouw keuzes meer vanuit je zelf genomen en zal volhouden beter gaan.

Tip 1: Praat jezelf niets aan

Denken dat je niet goed genoeg bent heeft vaak te maken met een negatief zelfbeeld. Hierdoor denk je dat anderen ook negatief naar je kijken en dan ga je er ook naar handelen. Soms vergelijk je jezelf met een ander en denkt dat de ander beter is.

Stop daarmee. Je bent goed genoeg. Je hoeft geen keuzes te maken om een ander te pleasen. Om duidelijk te krijgen wat goed voor jou is kan je beter een wensenlijst maken wat jij graag wil bereiken op de lange termijn. Waar liggen jouw wensen en waardes. Dat is altijd een mooi startpunt om veranderingen in te zetten. .

Tip 2: Stel realistische doelen

Vaak wordt de lat veel te hoog gelegd als we onze leefstijl willen veranderen naar gezonder gedrag. Heier door is het veel moeilijker om vol te houden. Realistisch wil zeggen dat je de tijd er voor uit trekt om een bepaald doel te behalen en deze ook met kleine stappen gaat zetten. Wil je 10 kg afslanken, start dan met de 1e 3 kg als doel binnen 2 maanden. Wil je 3 keer per week gaan sporten, start dan met het plannen van twee keer per week.

Tip 3: Zoek een maatje om samen te starten

Een hele goede manier om iets voor elkaar te krijgen is als je het samen met iemand doet die dezelfde wensen heeft.

Tip 4: Gun jezelf een personal coach

Een personal coach kan samen met jou korte en lange termijn doelen opstellen en een plan van aanpak maken dat bij jou past. Zo kom je eindelijk toe aan dat wat je graag wil bereiken. Je hoeft het niet alleen te doen. Ja zeggen en nee doen wordt Ja zeggen en ja doen!

Gun jij jezelf ook een personal coach? De coaches van BMFITT kunnen jou helpen en adviseren. Maak vandaag een afspraak voor een intake.[/vc_column_text][vc_empty_space][qodef_button type="outline" size="large" text="Gratis intake" target="_self" icon_pack="font_awesome" fa_icon="fa-arrow-right" font_weight="" text_transform="" link="http://firstclassfitness.club/contact/"][/vc_column][/vc_row]

Comments are closed.