[vc_row enable_grid_lines=""][vc_column][vc_column_text]Een nieuw jaar is van start gegaan. Een goed moment om even stil te staan bij onze goede voornemens! Hoe zit dat bij jou?...
Halverwege januari gaat het meestal nog goed.
Ruim 70% van de mensen met goede voornemens is dan nog op het juiste pad.Na een maand is dat percentage al gezakt naar 55%. Jammer, want voor succesvolle gedragsverandering is het meestal nodig om langer dan een maand vol te houden.
Om dit jaar goed van start te gaan geven wij jou enkele tips om wel je goede voornemens vol te houden.

Maak je doelen zichtbaar

Je maakt je doelen zichtbaar door ze op te schrijven en er voor te zorgen dat je ze ook echt ziet. Of te wel: herinner jezelf aan hetgeen wat je wilt bereiken en hoe je van plan bent dat te doen. Als je je doelen regelmatig ziet, blijven ze vers in je geheugen. Dit helpt je in het ondernemen van actie, het weerstaan van verleidingen en het behalen van je doelen.
Schrijf bijvoorbeeld je doelen op in je agenda, plak een post-it met je doelen op je deur of hang ze boven je bed!

Bespreek het met je vrienden en familie

Heb jij je familie en vrienden verteld wat jouw doelen of voornemens zijn? Het is niet alleen leuk om dit met elkaar te bespreken, het kan je ook helpen in het waarmaken van je doelen.
Wanneer je aan je familie of vrienden vertelt wat je wilt bereiken en hoe je dat gaat doen, kunnen zijn je hierbij helpen. Zo kunnen ze je helpen verleidingen te voorkomen én kansen te benutten. Wanneer je bijvoorbeeld wilt stoppen met roken, is het wel zo fijn als je niet constant een sigaret aangeboden krijgt van je vrienden. Ook kan je omgeving je helpen door je aan je doelen te herinneren, je te complimenteren wanneer het volgens plan gaat en kunnen jullie samen reflecteren op je proces.

Monitor je voortgang

Hoe staat het met jouw goede voornemens? Lukt het je elke dag om voldoende te bewegen? Sport je vaak genoeg per week?
Als je weet waar je jij staat, weet je ook hoe ver (of dichtbij) je doel is. Alleen als je weet waar jij staat, kun je weten wat je moet doen om daar te komen waar je uiteindelijk wilt zijn. Gaat het niet zo spoedig als gehoopt? Iets meer je best doen dan! Misschien gaat het en moet je je uitgestippelde route iets aanpassen, maar je bestemming is nog steeds te bereiken! Gaat het helemaal zoals gewenst? Goed bezig! Ga zo door!
Het bijhouden van je voortgang maakt Ahet ook makkelijker je voACornemens waar te maken, doordat je er bewuster mee bezig bent. Als je elke dag opschrijft of je het hebt gedaan, zul je je goede voornemens niet vergeten.

Geef het de tijd

Verandering heeft tijd nodig. Het hoeft niet meteen in één keer te lukken. Onthoud goed: elke stapje dat je neemt, al is deze nog zo klein, brengt je dichter bij je doel!
Wanneer het je niet altijd lukt om je aan je voornemen te houden, hoeft dat geen probleem te zijn. Uit bovenstaand onderzoek blijkt namelijk ook dat een ‘gemiste kans’ geen significant verschil maakt, als je je daarvoor minimaal 3 keer wél aan je voornemen hebt gehouden hebben.
Laat je dus niet ontmoedigen, je uiteindelijke doel is nog steeds te behalen!

Geniet van al je successen

Om goede voornemens waar te maken, is een vorm van beloning nodig. Dat kan een externe of intrinsieke beloning zijn. Beloningen maken het leuker en makkelijker om je gedrag te veranderen. Vaak is het behalen van succes voldoende, het gevoel dat je daarvan krijgt is een prachtige beloning.
Je mag jezelf bij alle successen belonen, hoe klein ze ook zijn. Geniet van de kleine dingen die je al bereikt hebt en vier de grotere winstmomenten. Een hele mooie beloning bij het behalen van een succes is iemand anders blij maken. Bijvoorbeeld een kaart met een mooie wens sturen naar iemand uit je omgeving. Je maakt dan diegene blij en daarbij ook weer jezelf. Zo wordt volhouden nog leuker.

 [/vc_column_text][vc_empty_space][qodef_button type="outline" size="large" text="Gratis intake" target="_self" icon_pack="font_awesome" fa_icon="" font_weight="" text_transform="" link="http://firstclassfitness.club/contact/"][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>