Bij First Class Fitness werken veel coaches die jou kunnen helpen om een fitter, energieker, slanker en gezonder lijf te krijgen. Nu de horeca weer open is liggen er weer veel verleidingen op de loer. Uiteten en regelmatig meer alcohol drinken is gezellig en ontspannend maar zorgt er ook voor dat je gezondheidsdoelen niet of minder snel gehaald worden.

Geniet, maar eet en drink met mate

Eigenlijk is alles wat je eet en drinkt helemaal niet ongezond. De hoeveelheid en combinaties kunnen wel ongezond zijn. Helaas gaan teveel alcohol drinken ook vaak samen met ongezonde keuzes maken in voeding. We leggen je uit waarom dit is maar vooral hoe je dit kunt voorkomen. Het drinken van alcohol maakt je melow. Je wordt losser en daardoor zal je ook minder opletten in wat je kiest aan eten tijdens het alcohol drinken. Omdat alcohol een brandstof én een gifstof is, gaat je lijf direct aan de slag om de alcohol uit je lijf te krijgen. Dat kost je energie en daar krijg je trek van. Ook de kater de volgende dag zorgt ervoor dat je niet al te gezonde keuzes maakt in je voeding na een avondje stappen.

Er valt nog al wat te kiezen

Gelukkig valt er nogal wat te kiezen als het gaat om drankjes waar geen of minder alcohol in zit. De bierbrouwerijen maar ook de wijnindustrie spelen in op deze gezondheidstrend . Zo zijn er steeds meer kwalitatief lekker 0.0 bieren in de markt en zijn er ook alcoholvrije wijnen en cocktailmixen te koop. Naast dat dit veel calorieën scheelt, zal je het schelen in je stemming maar vooral ook je gezondheid. We kunnen natuurlijk alle nadelen benoemen van teveel alcohol drinken. De voordelen zijn net zo belangrijk.

Voordelen van minder alcohol drinken:

✅ Je slaapt beter ✅ Je wordt wakker zonder kater ✅ Je maakt bewustere voedingskeuzes ✅ Je krijgt minder calorieën binnen , dus is beter voor de lijn ✅ Je trainingen zorgen voor beter resultaat zonder alcohol ✅ Je hebt een gezonder lijf ✅ Je concentratie is veel beter Voldoende redenen dus om geen of minder alcohol te drinken. Hoe je dat het beste kunt doe doe je door de volgende tips:

Tips voor vervanging en minder alcohol

✅ Vervang een klassiek aperitief voor een Mocktail. Mocktail is een alcohol vrije cocktail ✅ Begin je uitje of etentje met een kopje koffie of thee ✅ Wissel je drankjes af met een glas water of een glas fris zonder suiker ✅ Probeer samen met je gezelschap diverse alcoholvrije bieren en andere dranken uit. ✅ Drink een glas melk voor het slapen gaan als slaapmutje Tot slot Wij adviseren iedereen om weer heerlijk te gaan genieten van de open horeca. Maak goede keuzes en blijf vooral zoveel mogelijk bewegen. Wist jij dat de coaches bij First Class Fitness veel weten over voeding? Wil jij afslanken, shapen en/of gezonder leven? Neem dan contact op met een van de Personal trainers. Zij helpen jou verder.”Ja! Ik wil meer informatie over Personal Training”
Comments are closed.