[vc_row enable_grid_lines=""][vc_column][vc_column_text]Wanneer je in de baarmoeder zit, zal je brein voor een groot deel gevormd en ingericht worden. Je brein bestaat uit miljarden neuronen, die allemaal weer op hun eigen wijze met een ieder verbonden zijn. Deze verbindingen worden gemaakt aan de hand van gebeurtenissen in je leven, wat bepaalt hoe wij dagelijkse gebeurtenissen interpreteren en ook hoe wij daar op reageren.

Denken vanuit gewoontes

Herhaalt een gebeurtenis zich, dan zal de verbinding tussen hersencellen van die specifieke gebeurtenis versterkt worden. Herhaal je die gebeurtenis nog vaker, dan zal die verbinding nog sterker worden, wat je kan zien als een steeds dieper wordend pad waar je uiteindelijk niet zo makkelijk meer van af kan wijken. Je zult eerst een hele hoge muur op moeten klimmen voordat je weer een andere weg in kan slaan. Het voelt vertrouwd, je hoeft er niet meer over na te denken en je doet het gewoon, het gaat allemaal vanzelf. Dit is wat wij noemen een gewoonte.

Goede en slechte gewoontes bij afvallen

Als je van je gewoontes een goed gevoel krijgt en het verder brengt naar datgene wat je voor ogen hebt, dan is het gewenst gedrag en moet je lekker blijven doen wat je altijd al doet. Het kan zo zijn dat je gedrag je in een negatieve cirkel trekt en het uiteindelijk verder van je doel brengt, dan is het ongewenst gedrag en misschien tijd om er iets aan te gaan doen en ander gedrag voor in de plaats te zetten. Ieder mens heeft wel eens in z’n leven een doel gehad, die hij heel graag wilde bereiken maar op een of andere manier leek er altijd wat in de weg te staan. Denk aan het willen afvallen, maar het cijfertje op de weegschaal ging alleen maar omhoog. Of meer balans creëren in je leven, maar elke keer stort je je toch weer op één ding. Je brein heeft zich aangepast en reageert vanuit zijn huidige staat van zijn.

Ons brein is leerbaar

Gelukkig is ons brein kneedbaar en zijn de verbindingen tussen de hersencellen dynamisch, wat maakt dat een mens ook daadwerkelijk kan veranderen. Alleen moet je in je achterhoofd houden dat er geen quickfix is en dat verandering een levenslang leerproces is, die je met open armen moet omarmen om de beste versie van jezelf te worden. Het in staat zijn de keuzes te maken die goed zijn voor jou en dat te kunnen veranderen, geeft vrijheid. Is dat niet wat ieder mens wilt? Iedere eerste stap om je zelf te veranderen is het bewust worden van de gewoontes en patronen die jij je leven lang al doet en je in de weg staan om je doel te bereiken.

Het BMFITT team kan je daarbij helpen en je tools geven om de veranderingen blijvend te houden. Wil je meer informatie? Stap eens binnen voor een gratis intake.

 

[/vc_column_text][vc_empty_space][qodef_button type="outline" size="large" text="Gratis intake" target="_self" icon_pack="font_awesome" fa_icon="fa-arrow-right" font_weight="" text_transform="" link="http://firstclassfitness.club/contact/"][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>