goed bewegen

We kunnen er niet meer omheen. We worden steeds ouder. Nederland kent steeds meer negentigers en honderdjarigen. Maar hoe word je gezond en gelukkig oud? Deze blog bevat tips om straks een ‘supersenior’ te worden. Dat wil jij toch ook?

Heup gebroken en toch blij

Ons lichaam en geest heeft een beperkte houdbaarheidsdatum. Om deze datum uit te stellen is het belangrijk dat je goed voor je lichaam en geest zorgt. Omdat we met z’n allen steeds ouder worden is het belangrijk om deze wetenschap zo vroeg mogelijk in te zetten. Vitale en gezonde ouderen zijn gelukkiger dan degene die van alles mankeren. Dat is een feit.

Voor een dubbeltje geboren en je een kwartje voelen

Je genen en omgeving spelen een rol of en hoe je oud wordt. Je opvoeding, opleiding en kans op chronische ziekten hebben invloed. Echter kan je vermogen om je aan te passen aan je omstandigheden een belangrijke rol spelen in het waardevol blijven van jouw kwaliteit van leven. Stel je verliest je partner, je krijgt een chronische ziekte waardoor je minder mobiel bent en een kind wordt ernstig ziek. Je eigen flexibiliteit en aanpassing van je omstandigheden kunnen toch een waardevol leven geven. Hierbij zijn sociale contacten van groot belang.

Het glas halfvol verhaal

Een belangrijke focus om verlies te verwerken is je aanpassen aan je omstandigheden. Wat kan je en wie is er nog wel in plaats van bezig zijn met wat je niet kan en wat er niet meer is. De uitdrukking: ‘Het glas is altijd half vol in plaats van half leeg’ is een voorbeeld van deze mentaliteit.

Je omringen met positieve mensen, een huisdier nemen en met een hobby starten zijn voorbeelden om je leven een positieve draai te geven. Vaak zit geluk in kleine dingen waar je zelf invloed op uit kunt blijven oefenen.

Je lijf in beweging

Door op jonge leeftijd in beweging te blijven en te zorgen dat je niet te zwaar wordt oefen je invloed uit om een gezond lichaam te behouden. Slijtage neemt af en daardoor heb je langer plezier van je lichaam. Als je altijd zuinig op je auto of fiets bent geweest gaat deze ook veel langer mee. Kijk ook zo naar je lichaam.

Wat kan je doen om gezond en gelukkig oud te worden?

  • Beweeg voldoende
  • Onderhoud sociale contacten
  • Blijf werken, bijvoorbeeld in de vorm van vrijwilligerswerk
  • Eet matig
  • Drink matig alcohol

Het First Class Fitness team kan je daarbij helpen. Wil je meer informatie? Stap eens binnen voor een gratis intake of vul onderstaand formulier in.

landingpage algemeen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>