De hype rondom suiker ontkracht

Suiker is niet verslavend. Althans je lichaam zal er niet verslaafd aan raken. Verslaafd ben je aan stoffen die je nodig hebt en bij gebruik steeds meer om hetzelfde effect te krijgen. Als het niet meer neemt zal je lichaam afkickverschijnselen krijgen en dat bis bij suiker allemaal niet van toepassing. Suiker is ook geen gif. Je gaat er niet dood aan. Je hebt het zelfs nodig.

 

We eten met z’n allen teveel suiker

Suiker is van zichzelf niet schadelijk voor ons lichaam, maar we eten er te veel van. Gemiddeld 28 grote suikerklontjes per dag en doordat we daar niet bij bewegen worden we te dik. Overgewicht vergroot de kans op ernstige ziektes. Maar overgewicht is niet de schuld van een enkele voedingsstof. Mensen worden te dik omdat ze te veel eten van alles. Suiker is niet de enige factor.

 

Toegevoegde suikers

Wereldgezondheidsorganisatie WHO adviseerde twee jaar geleden om niet meer dan 10 procent van de dagelijkse energie-inname uit toegevoegde suikers te halen, om overgewicht te voorkomen. Dat is 50 gram voor vrouwen, 60 gram voor mannen. Het gaat dan om suiker die door fabrikanten of consumenten wordt toegevoegd. Nederlanders zitten daar met ruim 80 gram (14 procent van de energie-inname) een stuk boven. Onderzoek van Wageningen Universiteit wijst uit dat slechts 19 procent van de volwassenen en 5 procent van de jongeren aan de WHO-richtlijn voldoet.

 

AH zet veranderingen in

De industrie stopt te veel suiker in producten.Je kunt als consument zelf beter opletten. Etiketten op voedsel en drank vermelden exact hoeveel suiker er in een product zit. Albert Heijn heeft onlangs bekend gemaakt al een tijd bezig te zijn om minder suiker in zijn producten te stoppen. Bekijk hieronder de Youtube film van Albert Heijn.

 

Minder suiker en meer onbewerkte voeding

We wennen snel aan de smaak met veel suiker. Vaak ook de combinatie met vet en zout is een grote verleiding. Jezelf wennen om minder suiker, vet en zout te eten zal je helpen om gezonder en slanker door het leven te gaan. Ons advies is om minder bewerkt eten te eten en dan gaat het vast lukken.

[dt_sc_button type="type1" iconstyle="no-icon" link="http://firstclassfitness.club/contact/" size="xlarge" variation="black" target="_blank"]GRATIS INTAKE[/dt_sc_button]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>