[vc_row enable_grid_lines=""][vc_column][vc_column_text]

Wel weten maar niet doen

Als onze voedingscoach een appel in de ene hand en een chocolade reep in de andere hand laat zien aan een client en vraag wat de gezondste keuze is, wijst iedereen de appel aan. Zit je veel dan weet ook jij dat bewegen belangrijk is. Dat is het hem dus. Iedereen weet het wel. Het zit hem dus vaak niet in het weten maar in het gedrag om daadwerkelijk ook vaker te kiezen voor de gezondste optie. De maalstroom van de dag bepaald de keuzes. In het ene uur coaching in ons centrum zorgt er niet voor dat je voor altijd de juiste keuzes neemt. Daar is meer voor nodig. Namelijk motivatie, tijd, herhaling en soms ook noodzaak, wilskracht en vertrouwen. Het aanleren van gewenst gedrag en het maken van de gewenste keuzes heeft vooral te maken dat je je er toe gaat zetten in de uren tussen de coachingsuren in. En dat zijn er nogal wat.

Voordelen van een persoonlijke coach

Het laatste jaar hebben wij de kracht van persoonlijke coaching heel goed aangevoeld. Een hele tijd was er geen ruimte voor groepscoaching en zochten mensen hulp bij de personal trainers en gewichtsconsulenten van First Class Fitness Delft voor buitentrainingen en onlinecoaching. Deze een op een coaching heeft voor hele bijzondere resultaten geleverd. Persoonlijke aandacht is echt een gamechanger als het gaat gezonder gedrag in te zetten en vol te houden.

De juiste motivatie voor resultaat

Het woord motivatie heeft verschillende betekenissen. Zo kan motivatie uit je zelf komen maar ook door triggers van buiten af. Bijvoorbeeld door noodzaak of wens van een ander. Dit zijn de zogenaamde intrinsieke en extrinsieke motivatie.  Intrinsieke motivatie te het beste omdat je dan vanuit jezelf het belangrijk vindt om te gaan sporten. Dan houd je ook gemakkelijker het doel vast en dat is een stok achter de deur om te blijven gaan.

Tips voor meer intrinsieke motivatie

  • Omschrijf je doel dat je graag wilt bereiken
  • Kies een sport uit die je leuk vindt zodat je er naar uitkijkt.
  • Maak en planning met een duidelijk stappenplan
  • Zorg dat je in een omgeving sport die vertrouwd en fijn is
  • Kies een sportmaatje uit met wie je het goed kunt vinden
  • Gezellige zithoek (voor koffie en thee voor/na de trainingen
  • Eet een uur voor het sporten een voedzame snack

Overwin hobbels

Je kunt nog zo gemotiveerd zijn, in de praktijk gebeuren er altijd dingen die je motivatie in de weg zitten. Ben daar op voorbereid. Vervelende zaken als ziek worden of stress maar ook een vakantie of een feest kunnen er voor zorgen dat je even niet zo gemotiveerd bent om te sporten. Geen probleem. Je hebt een planning gemaakt en de sportmomenten staan weer in je agenda. Zo pak je weer je voornemen op en zal je motivatie vanzelf weer toenemen.

Stok achter de deur

First Class Fitness kan jouw stok achter de deur zijn om je intrinsieke motivatie vast te houden om te gaan sporten. Wil je weten hoe? Maak een afspraak voor een GRATIS intake.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row enable_grid_lines=""][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row enable_grid_lines=""][vc_column][vc_custom_heading text="Ja! Stuur mij alle startinformatie." font_container="tag:h3|text_align:left" use_theme_fonts="yes"][/vc_column][/vc_row][vc_row enable_grid_lines=""][vc_column width="1/2"][gravityform id="23" title="false" description="false" ajax="false"][/vc_column][vc_column width="1/2"][/vc_column][/vc_row]

Comments are closed.