We willen altijd meer drinken als de zon schijnt. Een lekker koud drankje biedt verkoeling. Je dorstgevoel wordt opgewekt. 

Drinken en zon

Het is belangrijk dat je voldoende drinkt als de zon schijnt. Je lichaam wordt warmer en gaat meer zweten. Je hebt dus letterlijk verkoeling nodig. Water vult je lichaam weer aan in vocht en zorgt ervoor dat daardoor je lichaam zich beter kan koelen. Voor je welbevinden is een koud drankje heerlijk om je frisser en afgekoeld te voelen. Let wel op dat je niet geneigd bent om teveel alcohol te drinken. Water is nog steeds de beste optie. Luister altijd naar je dorstgevoel als je in de zon zit. Preventief echtra water drinken is het beste.

Alcohol en zon

In de zon lekker een alcoholisch drankje nuttigen is erg verleidelijk, maar je moet wel oppassen. Door de warmte neemt de bloedtoevoer in je bloedvaten toe. Hierdoor wordt de alcohol sneller in je bloed opgenomen en kan het gemakkelijker in je lichaam verspreid worden. De alcohol komt dan ook snel in je hersenen terecht en daardoor voel je het effect van de alcohol eerder. Of je dronken wordt, hangt vooral af van de hoeveelheid alcohol dat nuttigt. Doordat je bloedvaten verwijd zijn, heb je daarnaast ook eerder kans om te verbranden. Tenslotte ligt ook uitdroging op de loer, want alcohol zorgt ervoor dat je al je vocht uitplast.

Sporten in de zon vraag om extra water

Schijnt de zon en ben je een buitensporter, hou er dan rekening mee dat je niet in de felle zon sport en zorg dat je extra water drinkt. Drink een paar extra glazen water voor je gaat sporten. Drink naast het sporten ook een isotone drankje. Isotone drank is water met een hoeveelheid opgeloste deeltjes (zout en suiker) die overeenkomt met iemands ‘lichaamswater’. Isotone drank wordt snel opgenomen in het lichaam. Meer informatie daarover vind je hier.Het is sowieso niet aan te raden om boven de 28 graden intensief te gaan sporten. Voldoende water drinken is belangrijk als het warmer wordt. Wil jij meer weten hoe je het beste kunt blijven sporten als de zon schijnt, maak dan een afspraak met een van onze personal trainers. Let op, de intake is altijd GRATIS.

“Ja! Ik wil graag een GRATIS intake”
Comments are closed.