[vc_row enable_grid_lines=""][vc_column][vc_column_text]Wist je dat je bij matig intensief sporten je diverse stoffen aanmaakt waardoor je je beter gaat voelen?

SOMBERE TIJDEN

We ontkomen er bijna niet aan om de term ‘corona’ vermelden. En dat is ook niet vreemd. De pandemie grijpt in op alle onderdelen van onze samenleving en het onderwerp is in iedere nieuwsuitzending aanwezig. Het kan daarom geen kwaad nog eens stil te staan bij zaken die werken om somberheid tegen te gaan.

TEGEN SOMBERHEID. WAT KAN JEZELF DOEN

Zoals gezegd, het is niet vreemd dat je in deze tijd wat meer gespannen bent en niet altijd je opgewekte zelf kan zijn. Zes tips over wat je zelf kan doen om somberheid te lijf te gaan.

  1. Structuur in je dagelijks leven is van belang. Zeker voor thuiswerkers is het een uitdaging een vast ritme aan te houden. Sta op tijd op. Zet iedere dag een kop thee op dezelfde tijd. Plaats die afspraak met je Personal Trainer wekelijks op hetzelfde tijdstip.

JE HEBT BESCHIKKING OVER JE EIGEN GEZONDE DRUGSLAB WAARMEE JE JE EIGEN 'FEEL-GOOD' DRUGS AANMAAKT.

2. Let goed op je voeding. De schijf van vijf van het Voedingscentrum helpt je daarbij. Misschien vind je de app “Kies ik Gezond” handig.
Deze kan je gratis downloaden in de Play Store of in de App Store

3. Beter geen alcohol en/of drugs gebruiken om met je geest aan de slag te gaan. Wist je dat je in je lijf je eigen gezonde drugslab hebt waarin je drugs kan aanmaken waardoor je je beter gaat voelen? Door sporten vindt er namelijk een toename plaats van diverse neurotransmitters waaronder dopamine, serotonine en endorfine. Endorfine bestaat onder bekend als het snelst werkende anti-stress hormoon omdat het binnen een minuut een stress-reactie kan stoppen.

4. Als je in de greep bent van de algoritmes van sociale media, dan bestaat de kans dat je blijft ronddraaien in een negatieve draaikolk van nieuws. Probeer dus minder tijd door te brengen op sociale media.

5. Zorg voor een goed slaapritme en een goede slaaphygiëne. Ga elke avond op ongeveer hetzelfde tijdstip naar bed en sta elke ochtend op ongeveer hetzelfde tijdstip op. Vermijd cafeïne, nicotine en alcohol 4 á 6 uur voor je gaat slapen. Je kan je voorstellen, dat als je regelmatig beweegt je ook beter slaapt.

6. Heb je stress en zorgen, praat er dan over. Jouw personal trainer is tevens leefstijlcoach. Hij kan je helpen weer structuur in je leven aan te brengen.

BEWEGEN MET DE FUNFACTOR!

Het is onmiskenbaar bewezen. Mensen die regelmatig gematigd intensief bewegen zitten lekkerder in hun vel en het geeft een boost aan het zelfvertrouwen. Bij First Class Fitness staat beweegcoaching dan ook altijd in het teken van de funfactor.
Onderhoud ook jouw mentale weerbaarheid met goed beweegplan. First Class Fitness helpt je daar bij. Kom eens praten en boek die gratis intake, of doe mee aan de gratis proefles.

 

 

 

Bronnen:

Biddle SJH, Mutrie N, Gorely T. (2015). Psychology of physical activity: determinants, well-being and interventions. New York: Routledge.
Gezondheidsraad. (2017). Beweegrichtlijnen 2017. Gezondheidsraad.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row enable_grid_lines=""][vc_column][vc_empty_space][vc_custom_heading text="Ja! Ik ontvang graag meer informatie over bewegen met de funfactor." font_container="tag:h3|text_align:left" use_theme_fonts="yes"][gravityform id="23" title="false" description="false" ajax="false"][/vc_column][/vc_row]

Comments are closed.