Variatie is het sleutelwoord voor resultaat

Wij hebben goed nieuws. We hebben de groepsruimte aangevuld met twee trainingstools om de small group training nog meer variatie te geven. Dat maakt de trainingen niet alleen veel leuker maar vooral ook effectiever. 

De groepstrainingszaal is uitgebreid met:

Bokszak: Het gebruik van een bokszak, ook wel boksbal genoemd, biedt verschillende fysieke en mentale voordelen. Bokszaktraining is dynamisch en leuk. Het biedt afwisseling in je trainingsroutine en kan motiverend zijn vanwege de diversiteit aan bewegingen en combinaties.

Buis aan het plafond: Zoals je op de foto ziet kan je allerlei fitnessmaterialen ophangen een de buis die nu in de groepslesruimte hangt. Denk hierbij aan TRX.
Een TRX, wat staat voor Total Body Resistance Exercise, is een veelzijdig en draagbaar fitnesshulpmiddel dat gebruikmaakt van weerstandstraining met behulp van riemen en handgrepen.n

bokszak

Optimaal plezier en resultaat 

Variatie in small group training biedt een scala aan voordelen die de moeite van het ontdekken waard zijn. Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten streven naar meer variatie in je small group training:

1. Motivatie boost: Afwisseling houdt de training fris en boeiend, waardoor de motivatie van de deelnemers hoog blijft. Het voorkomt eentonigheid en stimuleert een positieve houding ten opzichte van de training.

2. Optimale resultaten: Verschillende oefeningen dagen verschillende spiergroepen uit, wat resulteert in een algehele verbetering van kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Variatie maximaliseert de fysieke voordelen van de training.

3. Individuele aanpassing: Niet iedereen heeft dezelfde fitnessniveaus of doelen. Variatie stelt trainers in staat om de training aan te passen aan de individuele behoeften van de deelnemers, waardoor een meer persoonlijke ervaring ontstaat.

4. Verhoogd leerplezier: Door verschillende activiteiten aan te bieden, wordt leren leuker. Deelnemers blijven betrokken waardoor je minder snel afhaakt wat weer zorgt voor meer resultaat. 

5. Teamopbouw en sociale binding: Gevarieerde activiteiten bevorderen een positieve groepsdynamiek. Samen uitdagende taken volbrengen schept een band tussen de deelnemers.

6. Mentale stimulatie: Afwisseling in oefeningen daagt niet alleen het lichaam uit, maar ook de geest. 

 

Conclusie:

Kortom, het implementeren van variatie in small group training is niet alleen gunstig voor de fysieke gezondheid, maar het verrijkt ook de trainingservaring, bevordert sociale interactie en stimuleert een blijvende toewijding aan een gezonde levensstijl.

Hoe nu verder?

Wil jij een keer gratis een Small Group Training bijwonen? Laat het ons dan weten. 

Comments are closed.