[vc_row enable_grid_lines=""][vc_column][vc_column_text]Bewegen en sporten, het is goed voor ons. We weten het allemaal. Maar doen we het ook voldoende? Om tijdens deze vakantie lekker in beweging te blijven geven je in deze blog 5 tips. Van low impact, tot  kracht, tot heerlijk spelen.

Tip 1: Spelenderwijs in beweging komen

Spelen is niet alleen voor kinderen een manier om in beweging te komen maar ook voor volwassenen. Tijdens je vakantie zijn er tal van spelletjes te verzinnen om met veel plezier te bewegen.

Denk hierbij aan:
- Tikkertje en verstoppertje
- Voetjes van de vloer
- Puzzel zoektocht
- Apenkooien
- Hindernislopen

Zit je op een camping, betrek dan andere campinggasten er bij. Samen is spelen nog leuker. Het werkt zeer aanstekelijk en iedereen heeft er plezier aan.

Tip 2: Huur een fiets of loop een wandelroute (eventueel met gids)

Op heel veel plekken zijn fietsen te huur en zijn er kant en klare wandelroutes uitgestippeld. Of het nou in een bosrijke omgeving is of in stadse omgevingen. Er is altijd wat te zien.
Wandelen met een gids is ook erg leuk en zeer leerzaam. Bij de plaatselijke VVV kan je informatie hierover vinden.

Tip 3: Kracht-oefeningen op eigen lichaamsgewicht

Het is belangrijk om je spieren te blijven prikkelen. Voor degene die regelmatig naar een fitnesscentrum gaan zal er een gemis komen op vakantie als er nergens een fitnesscentrum te bekennen is. Je kunt op een gemakkelijke manier kracht-oefeningen blijven doen zonder materialen. Je eigen lichaamsgewicht kan zorgen voor de juist prikkel.

Kracht-oefeningen op eigen lichaamsgewicht zijn:
- Wall-sit
- Plank
- Opdrukken
- Squat
- Boomklimmen
- Optrekken aan tak

Tip 4: Zoek wateractiviteiten op

Op veel vakantie plekken is water. denk aan zwembad, zee of meren. Wateractiviteiten zijn altijd erg leuk en heerlijk als het warm is. Buiten zwemmen zou je ook kunnen kijken naar surfen, suppen, zeilen, kanoën, roeien en waterskien.

Tip 5: Doe iets wat je nog nooit gedaan hebt

Ga je naar een bergachtige omgeving, ga dan eens kijken of er bergklimroutes zijn of bolderactiviteiten. Ook skydiven kan een hele uitdaging zijn als je het lef hiervoor hebt.
Ook bowlen, boogschieten, golfen, paardrijden of karten kan in veel plaatsen en is een sportieve aangelegenheid.
Door voor je vakantie hier alvast op te gaan oriënteren ga je goed voorbereid je vakantie tegemoet en je zult zien dat het ook wat met je motivatie doet.

Als laatste maar zeker geen onbelangrijke tip: Neem passen gemakkelijk zittende (sport) kleding mee om de activiteiten zo behaaglijk mogelijk uit te voeren.

Wil jij meer tips om meer te bewegen op vakantie? 

Het BMFITT team kan je daarbij helpen en je nog meer tips en tools geven om tijdens je vakantie meer te bewegen en te sporten. Wil je meer informatie? Stap eens binnen voor een gratis intake.

[/vc_column_text][vc_empty_space][qodef_button type="outline" size="large" text="Gratis intake" target="_self" icon_pack="font_awesome" fa_icon="fa-arrow-right" font_weight="" text_transform="" link="http://firstclassfitness.club/contact/"][/vc_column][/vc_row]

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>