[vc_row enable_grid_lines=""][vc_column][vc_column_text]

Feit of fictie

Wij horen vaak van onze klanten dat ondanks dat ze veel trainen ze niet afslanken. Er leeft dus blijkbaar een eigen waarheid dat als je maar voldoende traint, het afvallen vanzelf gaat. De echte waarheid is dat alleen trainen en meer bewegen, niet voldoende is om af te slanken.

Het aanpassen van je voeding is voor 80% het belangrijkste. Als je traint, sport of een tijd bewogen hebt verbrand je natuurlijk altijd calorieën. Echter is het bewezen dat je deze calorieën er net zo snel weer bij krijgt met voeding of extra drinken. Het is ‘mens eigen’ om je ‘rijk’ te rekenen in het aantal calorieën dat je verbrandt tijdens trainingen. Bekijk eens hoeveel tijd je werkelijk besteedt aan intensief trainen en wat je eet en drinkt vóór en ná het trainen. Vergelijk dat dan eens op de dagen dat je niet traint. In deze blog belichten wij meer onwaarheden over trainen en resultaat.

Presteer je beter als je een sportdrank drinkt?

Als je intensief sport verlies je vocht en daarbij ook mineralen in je lichaam. Aanvullen om te presteren lijkt dan een vanzelfsprekendheid. Echter bij duur- en krachtsport is aanvulling met sportdrank niet nodig als je dat minder dan 1,5 uur doet. Dan is water voldoende. Bij langer dan 1,5 uur duursporten is aanvulling wel het advies. Weet je zeker dat je langer dan 1,5 uur intensief gaat sporten dan is dit ons advies:

Voordat je gaat sporten kan je het beste twee uur van tevoren een hypotoon of isotoon drankje drinken. Water, is het beste vlak voordat je gaat sporten. Wil je goed herstellen na het sporten? Drink dan binnen twee uur na je inspanning een hypertoon drankje.

Sportdrankjes hebben een bewezen positief resultaat bij inspanning. Maar of dit ook van toepassing is, op af en toe een uurtje zweten is de vraag. Meestal volstaat een bruine boterham met kaas of een banaan ook wel voor de recreatieve sporter onder ons.

Heb je persé eiwitshakes nodig voor spieropbouw?

Vooral krachtsporters gebruiken vaak eiwitpoeders om hun dagelijkse behoefte aan eiwitten te halen. Dat kan natuurlijk een handig steuntje in de rug zijn. Wel is het belangrijk om te beseffen dat eiwitshakes geen vervanging zijn voor een gezond en evenwichtig voedingspatroon!

Als de rest van je voedingspatroon niet goed op orde is dan heeft een eiwitshake ook weinig toegevoegde waarde. Eet je echter verantwoord en gevarieerd en kom je alsnog eiwitten tekort? Dan kan een poeder precies zijn wat je nodig hebt. Wij adviseren je graag over wat een goed volwaardig voedingspatroon is.

Bij veel buikspieroefeningen, krijg je dan een strakke buik?

Helaas kan je niet plaatselijk afslanken al train je nog zo hard. Wil je een slankere taille of minder buikomvang of wil je de blokjes van je buikspieren zien, dan kan je het beste ervoor zorgen dat je vetpercentage minder wordt. Daarvoor is aanpassing van je voeding de belangrijkste actie. Het is wel zo dat veel cardiotraining op een niveau boven 70% van je maximale hartslag, bij vetverbranding, als eerste het vet rondom je middel zal verbranden. Ons advies is dan ook om al je spiergroepen te trainen en niet specifiek één om daar af te slanken. Als je spiermassa groeit zal ook je ruststofwisseling omhoog gaan en dat is goed voor de vetverbranding.

Wil jij meer weten wat de waarheden zijn rondom training? Neem vandaag nog contact met ons op, BMFitt weet het.[/vc_column_text][vc_empty_space][qodef_button type="outline" size="large" text="Gratis intake" target="_self" icon_pack="font_awesome" fa_icon="fa-arrow-right" font_weight="" text_transform="" link="http://firstclassfitness.club/contact/"][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>