Gaan Delftenaren gezonder lunchen

Geen broodje Hemaworst meer 

We lazen dit afgelopen week in de digitale krant: Indebuurt editie Delft:

“In je lunchpauze een broodje roomkaas, rookworst of eiersalade halen bij de kiosk van HEMA? Dat kan niet meer. De afhaalplek aan de Paradijspoort is sinds kort gesloten.

Op de ruit hangt een briefje waarop staat dat de kiosk vanaf januari dicht is. “We maken niet genoeg omzet, daarom hebben we de kraam gesloten. Het is zo goed als definitief dat we ook niet meer opengaan”, voegt een medewerker daar aan toe.”

Rookworst is vooral vet en zout

Niet genoeg omzet betekent geen of weinig afname van onder andere een broodje rookworst. Een analyse laat zien dat in een halve rookworst van 150 gram, rookworst 480 kcal, 45 gram vet en 3 gram zout zit. Het broodje is altijd wit. Dit samen is niet de aller gezondste lunchkeuze.  

Gaan Delftenaren gezonder lunchen?

Helaas voor de Hema maar op zich vinden wij het goed nieuws dat deze broodjes geen of te weinig aftrek hebben in Delft. Betekent dit dat Delftenaren gezondere keuzes maken? Dat zou helemaal mooi zijn. Maar wat is dat eigenlijk een gezondere keuze?

volkoren wrap
salade

Varieer met volkorenwraps en groente

Volkorenwraps kun je al voor twee of zelf drie dagen van te voren klaar maken. Je kunt deze vullen met restjes groente of plakjes tomaat, komkommer en huttenkase. Heerlijk mager en voedzaam. Voor de lekkerbek is een eetlepel magere mayonaise de kers op de taart. Ook een salade doet het altijd goed als lunch. Kombineer diverse groente met ei, vis en/of verse kaas. Succes verzekerd.

Zo krijg je vezels, vitamines en mineralen binnen. Als je de salade van te voren klaar maakt wacht dan met het toevoegen van dressing. Dan blijven de groenten lekker knapperig en kun je de salade al een dag van te voren maken. 

Conclusie:

Er zijn veel gezonde varianten te bedenken op een broodje rookworst. Denk hierbij aan volkoren brood met mager beleg.  Hou je van warm dan is een gebakken ei, omelet of goed gevulde groentesoep een goede keuze. 

Hoe nu verder?

Wist jij alle personal trainers van First Class Fitness ook voedingsadvies geven. Laat hier je gegevens achter voor een gratis intake. 

Comments are closed.