Minder blessures

Het gaat weer beter met de economie. Dit betekent dat steeds meer mensen op wintersport gaan. Een goed teken want wintersport is leuk en ook gezond. Of je nu gaat skiën, langlaufen, snowboarden of heerlijk wandelen. De gezonde buitenlucht in de bergen doet iedereen goed. Echter ligt de kans op blessures wel op de loer. Wij Nederlanders hebben niet de ski’s of snowboard als vervoermiddel dus deze beweging is ons niet eigen. Goed voorbereid op skivakantie is een vereiste om blessures te voorkomen.

De juiste oefeningen

Skiën belast je lichaam op een bijzondere manier. Je bent opeens de hele dag buiten en sport zo’n 4 tot 6 uur achter elkaar, misschien wel meer. Bovendien gebruik je spieren die je normaal nauwelijks gebruikt. Alpineskiën is zelfs even zwaar als intensief traplopen.

Gelukkig kun je het overgrote deel van de blessures voorkomen door je spieren goed voor te bereiden op het skiën.

De volgende soorten oefeningen adviseren wij om wintersportfit te worden:

  • Core oefeningen
  • Stabbiliteitsoefeningen
  • Krachtoefeningen
  • Weefselspecifieke oefeningen
  • Skispecifieke oefeningen
  • Dynamisch rekken
  • Statisch rekken
  • Het allerbelangrijkste is een goed warming-up en cooling-down. Hier wordt door ons veel aandacht aan besteed.

Wil je veilig de piste op en skiblessures voorkomen? Zorg dan voor een goede training en voorbereiding. Bouw het stap voor stap op.

Wintersportfit worden

Wil je je goed voorbereiden op het skiën en wintersportfit op de piste te verschijnen? Dat kan op verschillende manieren.

Zelf thuis ski-oefeningen doen om je conditie te verbeteren en je spieren te versterken.

Contact met ons opnemen en een afspraak maken met een Personal Trainer voor een wintersportfit programma..

Snowboarden

Steeds meer mensen gaan snowboarden. Snowboarden is leuk! Lekker in actie zijn in de sneeuw. Maar snowboarden is ook een sport om serieus te nemen. In de korte periode die we op in de sneeuw doorbrengen lopen ieder jaar ongeveer 61.000 Nederlanders een ski- of snowboardblessure op. Vaak gaat het om een gebroken pols of gescheurde kniebanden, soms is het ernstiger. Goed dus, dat je je goed voorbereid op deze sport. Snowboarden belast je lichaam op een bijzondere manier. Je bent opeens de hele dag buiten en sport zo’n 4 tot 6 uur achter elkaar, misschien wel meer. Bovendien gebruik je spieren die je normaal nauwelijks gebruikt.

Gelukkig kun je het overgrote deel van de blessures voorkomen door je spieren goed voor te bereiden op het snowboarden.Ons Personal Trainers kunnen jou helpen om goed voor bereid op wintersport te gaan om ervoor te zorgen dat jij zonder gipsvlucht weer thuiskomt.

Meer weten? First Class Fitness helpt je. 

Vul onderstaand formulier in en we sturen je alle informatie.

 

 
landingpage algemeen

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>