[vc_row enable_grid_lines=""][vc_column][vc_column_text]

Slaaptekort onderdrukt veel aspecten van ons immuunsysteem.

Volgens de Nederlandse Vereniging voor Slaap en Waak Onderzoek (NSWO) vindt meer dan 40% van de Nederlanders dat ze te weinig slapen. Meer dan de helft is bij het opstaan moe, 15% zelfs zeer moe.

Wat zijn natural killer-cellen?

Natural Killer-cellen vormen een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem in ons weefsels en bloed. Ze kunnen met virus geïnfecteerde of kwaadaardige getransformeerde cellen detecteren en afbreken. Zeker in de huidige tijd een belangrijk mechanisme.

Waarom is slaap dan zo belangrijk?

Deze Natural Killer-cellen zijn belangrijk als eerste verdediging bij ziekte. Eén nacht van 3,3 uur slaap vergeleken met 6,5 uur slaap, leidde tot een halvering in NK-cel activiteit. Na een nacht inhaalslaap van 7,2 uur, was de Natural Killer-cellen activiteit weer terug op niveau. Wil je je immuunsysteem versterken en maximaal ondersteunen? Zorg dan naast goede voeding en bewegen voor genoeg slaap! Slaap is het beste medicijn.

Meer leren over slaap?

Wil jij ook leren hoe je een gezonde leefstijl op een praktische wijze kunt inbouwen in jouw leven? Neem vandaag nog contact met ons op voor het maken van een gratis intake met iemand van het BMFITT team.[/vc_column_text][vc_empty_space][qodef_button type="outline" size="large" text="Gratis intake" target="_self" icon_pack="font_awesome" fa_icon="fa-arrow-right" font_weight="" text_transform="" link="http://firstclassfitness.club/contact/"][/vc_column][/vc_row]

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>